PVC-VLOER

 

Een ideale vloerbedekking voor bij u thuis zijn PVC vloeren. PVC is een afkorting van ‘polyvinylchloride’ en is een dun en soepel soort kunststof met een uitstraling van een echte houten vloer of geweven stof. PVC vloeren zijn geheel te verlijmen of door middel van een kliksysteem eenvoudig in elkaar te monteren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, dessins, breedte- en lengtematen. Er zijn dus vele mogelijkheden bij het leggen van PVC vloeren. Laat u eens informeren door Reva Interieurs. 

 

Voordelen PVC vloeren

PVC vloeren brengen vele voordelen met zich mee die hieronder uitgebreid voor u beschreven staan.

 

Zeer geschikt voor vloerverwarming

PVC vloeren zijn uitermate geschikt om te combineren met vloerverwarming. In veel gevallen is de PVC vloer direct op de bestaande ondergrond te leggen wanneer deze vlak en glad is. Doordat in PVC vloeren geen hout zit verwerkt, wordt uitzetting door temperatuurverschillen voorkomen, zoals dit gebeurt met houten vloeren.

 

Slijtvast

De PVC vloeren zijn afgewerkt met een PU-beschermlaag die krassen, vlekken en andere vormen van slijtage tegen gaan. Het is wel zo fijn wanneer u een nieuwe vloer heeft laten leggen, dat deze lang meegaat. Dit is dus het geval bij PVC vloeren. Het duurzame PVC bestaat uit meerdere lagen die een sterkte ondergrond vormen voor zowel uw woonkamer, slaapkamer als badkamer.

 

Vochtbestendig

In tegenstelling tot laminaat of parket, zijn PVC vloeren vochtbestendig. Hout is een gevoelig materiaal dat kan uitzetten wanneer deze in aanraking komt met vocht. Doordat er geen hout is verwerkt in PVC vloeren is deze geschikt voor elke ruimte in het huis, zelfs uw badkamer.

 

Geluidsdempend

Het geluid van tikkende hakken, schuivende stoelen of andere vervelende omgevingsgeluiden worden door PVC vloeren aanzienlijk beperkt. Doordat PVC vloeren minder lucht bevatten dan laminaat of parket, worden deze geluiden opgevangen. PVC heeft een hogere dichtheid. Daarbij worden PVC vloeren in veel gevallen direct op de vlakke en gladde ondergrond gelegd, waardoor er geen luchtlaagje kan ontstaan die voor eventuele hinderlijke geluiden kan zorgen.

 

Makkelijk in onderhoud

PVC vloeren zijn zeer makkelijk in onderhoud. Deze vloeren zijn vochtbestendig en dus eenvoudig te reinigen met een sopje. De PVC vloer heeft een PU-beschermlaag die ervoor zorgt dat stof en vuil zich niet kunnen hechten. Deze beschermlaag zorgt tevens voor het voorkomen van krassen. Het dan ook een zeer hygiënische oplossing voor elk soort huishouden, zelfs voor mensen met astma-aandoeningen.

 

PVC vloer leggen

Enige kennis is vereist wanneer u begint met PVC vloer leggen. Om fouten te voorkomen en om zeker te zijn dat uw PVC vloer goed gelegd is, kunt u dit het beste overlaten aan de vakman. Laat uw PVC vloer leggen door Reva Interieurs. Met jarenlange ervaring is Reva Interieurs dé vakman op het gebied van PVC vloeren leggen. Bespaar u de moeite en ga direct voor kwaliteit! Op deze manier kunt u optimaal genieten van uw eigen PVC vloer.

 

Vraag ook eens naar de PVC vloeren met een kurken onderlaag. Deze onderlaag van kurk zorgt voor extra demping isolatie.